Jaargang 1, nr. 1, 2 oktober 2009. Verschijnt elke 3 weken op vrijdag.

Over Ouders

Van ouders wordt over het algemeen verwacht dat ze controle hebben over hun leven, hun kinderen en zichzelf. Enkele belangrijke delen van deze verwachting is onmogelijk waar te maken. Maar omdat er geen mogelijkheid is om vooraf vaardigheden en waarheden te leren over ouders, worstelen ouders als ze zogenaamd hun zaken niet in de hand hebben of wanneer controle betekent streng zijn voor onze kinderen. Laten we eerst een lijst maken van de dingen waar ouders geen controle over kunnen hebben.

  • We hebben ons leven niet helemaal in de hand.
  • We hebben het gedrag van onze kinderen niet in de hand.
  • Over het algemeen hebben we soms zelfs geen controle over ons eigen gedrag.
  • Uiteindelijk hebben we, de gevoelens die andere mensen over ons en onze kinderen hebben niet in de hand.

Dus ouders er is geen enkele goede reden om je slecht te voelen over jezelf. Als je omkijkt en ziet wat je ondanks alle tegenwind voor elkaar hebt gekregen dan kun je in de spiegel kijken “je zelf een schouderklopje geven en tegen jezelf zeggen:”Er is geen enkele goede reden om me slecht te voelen over mezelf.” Doen hoor!

Bericht van Jasmine

kleinzoon-01

He, He even pauze.

Terwijl ik deze eZine schrijf ben ik aan het babysitten. Mijn kleinzoon ligt moe gespeeld zijn ochtend dutje te doen. Hij wordt 30 september 1 jaar.

We hebben een nieuw spelletje ontdekt. Ik lig op mijn buik op de bank en hij staat voor mij te spelen met een autootje dat van de bank af dreigt te vallen. Ik wil het speeltje dan opvangen en soms vang ik het en soms niet. Hij moet daar zo om lachen en dan vind ik het leuk om het steeds opnieuw te doen. Hij ook.

Dat spelletje hadden we gespeeld vlak voordat hij naar bed ging. Het viel me op hoe in en in tevreden hij ging slapen. Ik heb ontdekt dat hij de aandacht nodig heeft om alleen te kunnen slapen. Als wij niet spelen dan kost het hem zoveel moeite om alleen in bed te liggen. En dan heb ik geen pauze.

Dus wat doe ik elke keer weer voordat hij naar bed gaat? Dan spelen we samen.

Dit is een aanzet voor de themabijeenkomst van 15-10-2009, waarover hieronder meer.

Lieve groet
Jasmine Maduro

Binnenkort

Meld je aan voor de Thema bijeenkomst

Hoe maak ik van bedtijd een speciaal moment

15 oktober 2009

Er zijn veel ervaringen met bedtijd. Al deze ervaringen kunnen we gebruiken. Soms om te relativeren en meestal om van elkaar te leren. Ik zal er zeker zijn met een paar tips voor dit moment.

Kom jij ook?

Spelendwijs Jaargang 1, nr. 11, 4 juni 2010
Spelendwijs Jaargang 1, nr. 10, 14 mei 2010
Spelendwijs Jaargang 1, nr. 9, 30 april 2010
Spelendwijs Jaargang 1, nr. 8, 16 april 2010
Spelendwijs Jaargang 1, nr. 7, 19 februari 2010
Spelendwijs Jaargang 1, nr. 6, 28 januari 2010
Spelendwijs Jaargang 1, nr. 5, 1 januari 2010
Spelendwijs Jaargang 1, nr. 4, 4 december 2009
Spelendwijs Jaargang 1, nr. 3, 13 november 2009
Spelendwijs Jaargang 1, nr. 2, 23 oktober 2009
Spelendwijs Jaargang 1, nr. 1, 2 oktober 2009